Katten zijn vaak eigenwijze dieren die graag hun eigen weg inslaan. Toch kan het gedrag van een kat soms zo ongewenst zijn dat het voor jou als baasje lastig wordt om ervoor te zorgen. Als je kat foutief of agressief gedrag vertoont, is het belangrijk om hier zo snel mogelijk wat aan te doen. Dit om te voorkomen dat dit gedrag steeds vaker voorkomt. Als katten gedragstherapeut help ik je graag met het verbeteren van het gedrag van je huisdier. Uiteraard ga ik altijd diervriendelijk te werk: het gedrag kan worden afgeleerd zonder enige vorm van dwang, stress of angst

Katten gedragstherapeut helpt je met het afleren van ongewenst gedrag


Katten verschillen veel van elkaar. De ene is heel actief, terwijl de ander het liefste de hele dag in een hoekje ligt te slapen. Onder foutief gedrag verstaan we daarom veel verschillende aspecten. In principe komt foutief gedrag neer op een houding waar je huishouden en omgeving last van hebben. Denk bijvoorbeeld aan veel krabben of bijten, onzindelijkheid en agressie naar honden en andere katten. Ook hyperactiviteit en te weinig activiteit zijn gedragsvormen waar ik je mee kan helpen. Herken je je kat in bovenstaande voorbeelden? Neem dan contact met mij als je op zoek bent naar een katten gedragstherapeut.
Katten gedragstherapeut

Kennismaken met de katten gedragstherapeut


Voordat we het foutieve gedrag van je kat kunnen aanpakken is het voor mij erg belangrijk om kennis te maken met jou en je huisdier. Daarom nodig ik als katten gedragstherapeut je graag uit op de praktijk om de situatie te bespreken. We gaan het hebben over het foutieve gedrag, de eigenschappen van je kat en jullie interacties. Op basis van deze informatie kan ik vervolgens aan de slag gaan met een onderzoeksrapport. Het is voor mij belangrijk om te achterhalen waarom je kat zich zo gedraagt. Wellicht is er iets in het verleden gebeurd of misschien heeft jouw gedrag invloed op de manier hoe je kat zich gedraagt. Als de oorzaak duidelijk is, zal het advies beter aansluiten op de specifieke situatie. Zodra het rapport rond is, nodig ik je uit voor een tweede gesprek en gaan we het hebben over concrete plannen.

Het lukt me niet om zonder cookies te werken, het zijn er zo min mogelijk en ze zijn anoniem.