Als je hond ongewenst of agressief gedrag vertoont, is het essentieel om hier zo snel mogelijk wat aan te doen. Hoe langer je hond het foute gedrag vertoont, hoe lastiger het wordt om het weer af te leren. Als honden gedragstherapeut help ik je graag om het gedrag van je hond te corrigeren. Ik lever je advies om het foutieve gedrag op een goede manier af te leren, zonder enige dwang, angst of stress.

Verkeerd gedrag afleren door middel van honden gedragstherapeut


Onder foutief gedrag verstaan we verschillende houdingen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je hond niet alleen thuis durft te zijn of constant blaft om niets. Ook agressieve reacties zien we als foutief gedrag, waaronder bijten en blaffen naar andere honden of mensen. Het stelen van eten en hyperactiviteit zijn ook voorbeelden van ongewenst gedrag. Iedere hond is anders en foutief gedrag kan zich op verschillende manieren uiten. Als je huishouden en omgeving last hebben van je hond, dan is het belangrijk om hier zo snel mogelijk wat aan te doen.
Honden gedragstherapeut

Hoe gaat een honden gedragstherapeut te werk?


Voor effectieve gedragstherapie voor de hond is het belangrijk dat de aanpak is afgestemd op jouw hond. Zoals hierboven al werd genoemd, is iedere hond anders en zal ik dus eerst onderzoek moeten doen naar wat zal werken voor de specifieke situatie. Daarom zal ik als honden gedragstherapeut je eerst uitnodigen voor een kennismakingsgesprek om jou en je hond te leren kennen. Op basis van dit gesprek zal ik beginnen met een analyserapport. Als dit rapport compleet is nodig ik je uit voor een tweede gesprek waarin we het plan van aanpak zullen doornemen.

Ontvang advies van mij


Met mijn hulp als honden gedragstherapeut krijg je inzicht in de gezondheid van je huisdier, waaronder een analyse van het gedrag en de emoties die je hond vertoond. Niet alleen zal ik een onderzoek naar je huisdier uitvoeren, maar ook hoe jij je gedraagt naar je hond toe. Jullie onderlinge interactie kan namelijk ook leiden tot bepaald gedrag. Vervolgens zal het onderzoek worden omgezet naar concreet advies dat je direct kan inzetten. Ik geef aan wat je kan veranderen aan je eigen gedrag en wat je moet doen als je hond ongewenst gedrag vertoont. In de komende maanden zullen we contact houden om te bespreken hoe de situatie zich ontwikkeld. Waar nodig zal het plan worden aangepast, om zo betere resultaten te behalen.

Geïnteresseerd naar mijn diensten als honden gedragstherapeut? Neem dan telefonisch contact met me op om een afspraak in te plannen. Overigens kun je ook bij mij terecht voor ongewenst gedrag bij andere huisdieren. Zo ben ik ook werkzaam als katten gedragstherapeut.

Het lukt me niet om zonder cookies te werken, het zijn er zo min mogelijk en ze zijn anoniem.