Spelletjes met je kat

Katten zijn gewend om actief te zijn voor het eten, van oorsprong moesten ze jagen voordat ze iets te eten hadden. Eten in een bakje ontneemt ze hun dagelijkse jacht-activiteit. Voor katten die veel buiten komen, is dat niet zo erg. Ze worden vanzelf door hun omgeving uitgedaagd. Katten die binnen leven, kunnen extra uitdagingen gebruiken. Niet alles wat hieronder staat zal aansluiten bij jouw kat, ze vinden - net als wij - gewoon niet alles leuk.

Hindernis baan

Leer eerst je kat te voren op een target stick. Dit kan bijvoorbeeld een lepel of vork zijn, maar ook een stokje. Door wat lekkers (bijvoorbeeld uit een blikje paté voor de kat) op het uiteinde te doen, volgt de kat vanzelf. Niet vergeten om af en toe de kat het lekkers te laten oplikken.

Vervolgens kun je de target stick gebruik om de kat over en onder dingen door te laten gaan. Uiteindelijk heb je steeds minder hulp nodig om de kat de route te laten volbrengen.

Bouw een huis van dozen

Bouw een 'huis' van dozen en lappen en verstop in het huis wat lekkers of een speeltje waar de kat graag mee speelt. Zo geef je de kat een zoek- en ontdekkingstocht. Verander regelmatig de stapel zodat het iedere dag een nieuwe ontdekking wordt.
Stacks Image 11

Het lukt me niet om zonder cookies te werken, het zijn er zo min mogelijk en ze zijn anoniem.