Toont je hond ongewenst of agressief gedrag en lukt het niet om het af te leren? Dan help ik je daar graag bij. Door middel van gedragstherapie leert je hond zich te gedragen en zal hij niet meer agressief of zelfs gevaarlijk reageren. Uiteraard ga ik altijd op een diervriendelijke manier te werk: je hond wordt zonder dwang, angst of stress van het foutieve gedrag afgeholpen. Benieuwd naar mijn manier van werken? Hieronder lees je meer over mijn werkzaamheden en de inhoud van de gedragstherapie voor honden.

Wanneer is gedragstherapie bij een hond noodzakelijk?


Natuurlijk kunnen we niet verwachten dat honden zich altijd keurig gedragen. Gedragstherapie is dus zeker niet nodig als je hond af en toe blaft of niet wil luisteren. Pas als het gedrag problematisch wordt zal er moeten worden ingegrepen. Onder problematisch gedrag verstaan we o.a. blaffen en bijten naar mensen en andere honden, het stelen van eten en hyperactiviteit. Ook buitensporig blaffen en vertoning van agressie worden als foutief gedrag gezien.

Als het gedrag van je hond een probleem vormt voor je huishouden en omgeving, zul je zo snel mogelijk aan de bel moeten trekken. Als honden gedragstherapeut ondersteun ik je graag en zal ik op een vriendelijke wijze het foutieve gedrag van je hond afleren. Overigens ben ik ook inzetbaar voor foutief gedrag bij andere huisdieren: zo ben ik ook een katten gedragstherapeut.
gedragstherapie hond

Wat kun je verwachten van gedragstherapie voor je hond?


Gedragstherapie voor je hond zal ongeveer drie maanden duren. Allereerst plannen we afspraak in waarop ik kennis zal maken met jou en je hond. Tijdens deze afspraak bespreken we het foutieve gedrag dat je hond vertoont. Vervolgens ga ik aan de slag met een analyse om te achterhalen wat het gedrag van de hond veroorzaakt. Meestal vertoont een dier niet zomaar agressief gedrag, dus is het zeer belangrijk om tot de oorzaak te komen. Als het analyserapport rond is, nodig ik je uit voor een tweede afspraak waarop ik de bevindingen zal presenteren. Op basis van de bevindingen bepalen we de beste aanpak om het foutieve gedrag af te leren.

De volgende drie maanden ga je aan de slag met het implementeren van het advies. We houden daarbij regelmatig contact om de voortgang bij te houden. Natuurlijk is het plan helemaal afgesteld op de hond en is het tevens mogelijk dat het plan halverwege het traject zal worden veranderd. Het is fundamenteel dat de aanpak aansluit op jouw hond en daarom is het soms passen en meten om te zien wat het meest effectief zal zijn. Ben je op zoek naar gedragstherapie voor je hond?

Hondenconsult in hoofdlijnen en wat kost het?

Gedragsanalyse en intake in mijn praktijkruimte. Je komt met je hond(en) naar de Hooipolder in de Maaspoort in ’s-Hertogenbosch. Na het rapport komen jullie hier terug en bespreken we dit en gaan we concreet aan de gang, zodat jullie thuis verder kunnen werken. In de drie maanden daarna hebben we regelmatig contact, zodat we er samen voor zorgen dat het volgens verwachtingen en plan verloopt. Indien nodig wordt het plan aangepast.

Consult € 198,=
  • Gedragsanalyse, historie, diagnose, advies, rapport, basistraining en navolging
Risico analyse agressief gedrag € 95,=
  • Situatie- en gedragsanalyse van de agressie, risicofactoren, omstandigheden, betrokken personen, conclusies en aanbevelingen. Exclusief advies en begeleiding gedragsverandering
  • Let op: deze risicoanalyse is alleen gericht op gedrag en gedragsverandering en heeft geen juridische waarde.
Combinatie: consult en risico analyse € 265,=

Het lukt me niet om zonder cookies te werken, het zijn er zo min mogelijk en ze zijn anoniem.